Laksil kan vara bra att ha

Igår blev det ingen bryggdag som det var tänkt. Allt var förberett. Satte på mäskvattnet på uppvärmning och krossade malten. Väl när vattnet var värmt häller jag i det i kylboxen. Plockar fram slev och ska just hälla i malten när jag ser att jag inte har laksilen i…

Förra gången jag bryggde råka jag böja till laksilen så pass att jag gav upp att försöka böja tillbaka den utan kasta nätet för att köpa nytt, dock måste jag ha glömt bort detta för där fanns inget nät hemma. Men på väg till jobbet idag stack jag inom Mekonomen och köpte nytt aluminiumnät, så ikväll ska det bli bryggning. Nytt mäsk och lakvatten tappades upp i går. Utrustningen står redo att kasta sig över när jag kommer hem ikväll!

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.