Kolsyrenivå i olika öltyper
| Öltyp | CO2 volym |
| Amerikansk Amber Ale | 2,2-2,8 |
| Amerikansk Brown | 1,5-2,5 |
| Amerikansk Lager | 2,5-2,7 |
| Amerikansk Pilsner | 2,6-2,7 |
| Amerikansk Wheat | 2,3-2,6 |
| Bamber Rauchbier | 2,2-2,6 |
| Barley Wine | 1,3-2,3 |
| Belgisk Dubbel | 2,2-2,6 |
| Belgisk Frukt Lambic | 2,6-4,5 |
| Belgisk Lambic | 3,0-4,5 |
| Belgisk Ale | 1,9-2,5 |
| Belgisk Trippel | 1,9-2,4 |
| Belgisk white (Wit) | 2,1-2,6 |
| Berliner Weisse | 3,5 |
| Bock | 2,2-2,7 |
| Bohemian Pilsner | 2,3-2,5 |
| California Common | 2,4-2,8 |
| Cream Ale | 2,6-2,7 |
| Doppelbock | 2,3-2,6 |
| Dortmunder Export | 2,6 |
| Dunkelweizen | 2,6-4,5 |
| Düsseldorf Altbier | 2,2-3,1 |
| Eisbock | 2,4 |
| Engelsk Bitter | 0,8-1,3 |
| Engelsk Brown | 1,5-2,3 |
| Engelsk Mild | 1,3-2,0 |
| Engelsk Old/Stronge Ale | 1,5-2,3 |
| Engelsk Pale Ale | 1,5-2,3 |
| Flanders Brown | 1,9-2,3 |
| Foreign-Style Stout | 2,3-2,6 |
| Tysk Pilsner | 2,5 |
| Hells Bock | 2,2-2,7 |
| Imperial Stout | 1,5-2,3 |
| India Pale Ale | 1,5-2,3 |
| Irish Dry Stout | 1,6-2,0 |
| Kölsch | 2,4-2,7 |
| Maibock | 2,2-2,7 |
| Märzen/Oktoberfest | 2,6-2,7 |
| Munich Dunkel | 2,2-2,7 |
| Oud Bruin | 1,9-2,5 |
| Porter | 1,7-2,5 |
| Schwarzbier | 2,2-2,6 |
| Scottish Ale | 0,8-1,3 |
| Strong Scottish Ale | 1,5-2,3 |
| Sweet Stout | 2,0-2,2 |
| Vienna | 2,4-2,6 |
| Weizen/Weissbier | 3,6-4,5 |
| Weizenbock | 3,7-4,7 |