Kolsyrenivå i olika öltyper
Öltyp | CO2 volym |
Amerikansk Amber Ale | 2,2-2,8 |
Amerikansk Brown | 1,5-2,5 |
Amerikansk Lager | 2,5-2,7 |
Amerikansk Pilsner | 2,6-2,7 |
Amerikansk Wheat | 2,3-2,6 |
Bamber Rauchbier | 2,2-2,6 |
Barley Wine | 1,3-2,3 |
Belgisk Dubbel | 2,2-2,6 |
Belgisk Frukt Lambic | 2,6-4,5 |
Belgisk Lambic | 3,0-4,5 |
Belgisk Ale | 1,9-2,5 |
Belgisk Trippel | 1,9-2,4 |
Belgisk white (Wit) | 2,1-2,6 |
Berliner Weisse | 3,5 |
Bock | 2,2-2,7 |
Bohemian Pilsner | 2,3-2,5 |
California Common | 2,4-2,8 |
Cream Ale | 2,6-2,7 |
Doppelbock | 2,3-2,6 |
Dortmunder Export | 2,6 |
Dunkelweizen | 2,6-4,5 |
Düsseldorf Altbier | 2,2-3,1 |
Eisbock | 2,4 |
Engelsk Bitter | 0,8-1,3 |
Engelsk Brown | 1,5-2,3 |
Engelsk Mild | 1,3-2,0 |
Engelsk Old/Stronge Ale | 1,5-2,3 |
Engelsk Pale Ale | 1,5-2,3 |
Flanders Brown | 1,9-2,3 |
Foreign-Style Stout | 2,3-2,6 |
Tysk Pilsner | 2,5 |
Hells Bock | 2,2-2,7 |
Imperial Stout | 1,5-2,3 |
India Pale Ale | 1,5-2,3 |
Irish Dry Stout | 1,6-2,0 |
Kölsch | 2,4-2,7 |
Maibock | 2,2-2,7 |
Märzen/Oktoberfest | 2,6-2,7 |
Munich Dunkel | 2,2-2,7 |
Oud Bruin | 1,9-2,5 |
Porter | 1,7-2,5 |
Schwarzbier | 2,2-2,6 |
Scottish Ale | 0,8-1,3 |
Strong Scottish Ale | 1,5-2,3 |
Sweet Stout | 2,0-2,2 |
Vienna | 2,4-2,6 |
Weizen/Weissbier | 3,6-4,5 |
Weizenbock | 3,7-4,7 |