Bryggare på heltid

Strax innan jul fick jag en förfrågan om jag var intresserad av att jobba heltid som bryggare i Köpenhamn, i så fall var där en tjänst ledig att söka. Sagt och gjort samma dag ringde jag och sökte jobbet. Till saken hör att jag sedan tidigare sökt jobb på hembryggarbutiken i Lund, så nu fanns det två ölrelaterade jobb på gång. I mellandagarna var jag på intervju på båda ställena och det kändes ganska bra efter de båda. Men i onsdags kom det ett samtal från bryggeri Apollo i Köpenhamn. De frågade om jag fortfarande var intresserad av tjänsten som bryggare?! Självklart var jag det och i fredags var jag över sundet och skrev på papperna, så nu kan jag titulera mig som bryggare på heltid (varför finns inte telefonkatalogerna kvar?). Jag kommer jälvklart att brygga både hemma och på Minus-1. Jag kommer kanske i och för sig inte att hinna brygga hemma i samma utsträckning som tidigare när jag var arbetslös men, ölen måste ju bryggas!?

Jag har knappt hunnit förstå det än, det är bara fyra år sen jag börja som hembryggare och nu är jag inne på min andra bryggerianställning, denna gången på heltid.

Comments are closed.