Living Dead Brewery

Living Dead Brewery består av en person, några hinkar, en kastrull samt malt, humle och jäst.

Det hela började i juni/juli 2012 när jag fick för mig att jag skulle börja brygga öl hemma i köket. Efter att ha läst runt på olika sidor och då framförallt wikin och forumet på Svenska hembryggareföreningen´s webb.

Från ord till handling

Ganska snart efter att jag tagit beslutet beställde jag den mesta av min utrustning från Humlegården, men det blev även en del DIY för att hålla nere kostnaderna. Budgetten sprack rätt ändå ganska snabbt när jag väl kom igång och börja beställa. Men där har jag nog mig själv att skylla eftersom jag beställde (och tillverkade) en del saker som man kanske inte skulle behöva, men som gör det hela mycket smidigare att brygga.

Första bryggden blev en IPA som bryggdes den 14 augusti 2012. Allt gick väl inte så smidigt som jag hade hoppats på, men så var det också första gången. Denna bryggdes innan jag hade hittat på ett namn åt mitt lilla bryggeri.
Namnet var ett “stort” problem då jag inte kom på något som jag tyckte var bra. Dock hade “Living Dead Brewery” funnis ett tag i bakhuvudet, men jag visste inte om jag kunde skapa etiketter som passa namnet. Men efter att ha skissat på etiketten till andra bryggden blev jag rätt nöjd och bestämde mig för namnet. Kort där efter var logon skapad, domänen reggad och en Facebooksida hade satts upp. Även ett Twitterkonto skapades.

2015 fick jag chansen att även brygga en del av mina öl kommersiellt, via Minus-1.

Utrustning

Kontakt

Magnus Rönnerup
tel: 073-5455032
Twitter: @LivingDeadBrew
Instagram: LivingDeadBrewery

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt meddelande

Comments are closed.