Ny batch Kludde står nu och jäser

Kludde - The Shapeshifter [Belgian Blonde]
Idag bryggdes en ny batch av Kludde hemma i köket. Sist jag bryggde den delade jag upp batchen i tre. En lite större med “orginalet” och två mindre där jag testa två olika brettanomyces-stammar, Brettanomyces Bruxellensis & Brettanomyces Bruxellensis Trois Vrai. Meningen var att jag skulle testa dessa mot varandra. Men nu har jag 2 flaskor kvar av den obrettade versionen och Bruxellensis Trois Vrai är inte fatad än medans Bruxellensis är slut… Så den planen gick ju sådär.
Jag har inte riktigt bestämt mig vad jag ska göra denna gången, men tanken är att jag ska splitta batchen även denna gången.

Men bryggningen gick bra och sen jag äntligen ställt om krossen så träffa jag OG för andra bryggningen irad, så det verkar som jag fått rätt på det hela igen.
Imorgon kommer Zombie Apocalypse att buteljeras, och om jag hinner inom fixa humlen Not Dead Yet så kommer den att torrhumlas imorgon, annars får det bli på måndag.  Räcker flaskorna kommer jag även att buteljera en del av min folköl (2,8%), Diluted Antidote. Problemet med att brygga tre till fyra gånger i månaden är att få flaskorna att räcka. Visst har jag några fat, men jag har ingen stans att hålla dessa kylda för servering när jag använder den kylen för att jäsa i.
Än har jag en del öl på listan som ska hinnas bryggas innan sommaren, men tre av de fem jag listade jag skrev om tidigare är bryggda nu, ska försöka komma ihåg att starta förkulturen till stouten imorgon så den kan bryggas nästa vecka.
Men det har även till kommit minst en APA på listan, men det kommer nog bli en IPA till när jag ändå är igång. Brukar ju gå en del IPA under sommarmånaderna.

SM i hembryggd öl

På lördag är det Hembryggar-SM i Malmö. Jag ska själv inte ställa upp med någon öl, men kommer att vara på plats som funktionär. Är man i Malmö och inte har något bättre för sig på lördag mellan 12.00-18.00 så bör man sticka dit. Man betalar inträdet, och väl där inne kommer det finnas 160 öl att provsmaka. Det är nog ingen idé att försöka sig på att testa alla. Men visst skulle det gå om man testar en ny öl varannan minut.

T-shirt

Än är det inte försent att anmäla sig för att köpa en t-shirt, så klicka på bilden nedan om du är intresserad av årets snyggaste t-shirt. (kan vara lite jävig här men …)

beer-zombie-t-shirt

Comments are closed.