Zombie Blood är äntligen bryggd

zombie-blood-mask

Idag var det bryggdag. Hade egentligen ingen lust då jag inte mår helt prima med efter en stadig frukost på ett glas vatten och Alvedon så var jag igång med att värma upp mäskvattnet. Efter att ha krossat all malt (12,7 kilo) så börja jag inse att det nog inte skulle få plats i mitt mäskkärl, vilket det i och för sig gjorde. Mer eller mindre precis. Men Det var för sent att ändra sig vid detta laget så det var bara att köra på, helt beredd på att jag långt ifrån skulle få ut den effektiviteten jag hade hoppas på när jag satt och designa receptet, helt utan att inse begränsningarna i min utrustning.

zombie-blood-pb

Värdet före kok korrigerades till 1.083 efter att ha mätt temperaturen på vörten.

Jag hade även väntat mig att det skulle bli problem vid lakningen med all den malten och havregrynen, men det flöt på jäkligt bra. Enligt receptet skulle preboil sluta på strax över 1.100, men i verkligeheten slutade det på 1.083. Men med två timmars koktid och strax över ett kilo melass tillsatt i slutet av koket så slutade OG på 1.1XX. Så det blev ändå hyffsat. Fixade en blow off tube till jäskärlet så jag, förhoppningsvis, slipper samma explosion som jag fic sist jag bryggde en stout och hela väggen blev full med mörk kletig vört.

zombie-blood-og

Jag har haft detta receptet liggandes ett bra tag nu och har tänkt brygga det redan innan sommaren, men som det kan vara ibland så kom det andra bryggningar i vägen och livet och sommaren. Brukar inte brygga lika mycket på sommaren som jag gör resten av året, men denna sommaren har jag inte bryggt en enda öl. Men det är skönt den är bryggd och ska otroligt kul att se vad melassen gör för ölet, då jag aldrig bryggt med det tidigare. Men köket dofta mycket lakrits/salmiak efter jag tillsatt det, så får se om det följer med i ölet när det jäst klart.

Comments are closed.