2,8:a, Zombie Apocalypse med mera

Idag var det äntligen dags att sätta igång en förkultur igen. var tänkt bli stoutbryggning denna veckan, men det får skjutas fram några veckor, eller i alla fall till nästa. Vad som ska bryggas på denna förkulturen jag satt igång nu vet jag inte riktigt, men jag tror det kommer att bli en IPA eller APA, det går åt en del sådant på sommarhalvåret så det är lika bra att vara väl förberedd.

lättöls-OGIdag fatade jag min nya version av Zombie Apocalypse, verkar bli bättre än förra receptet, men ändå inte riktigt där jag vill ha den. Men det är lite förtidigt att säga, får se vad kolsyra och några veckor i flaskan gör med den.
Slängde även in min 2,8:a, som jag bryggde för ett tag sen, i kylen för en kallkrasch. Har inte skrivet om den bryggningen här i bloggan. Tanken fanns där men “jag gör det imorgon istället”-syndromet drabba mig, dag efter dag.
Men i alla fall, för ett tag sen bryggde jag mig en lättare APA. Jag har inte bryggt nått så alkoholsvagt i köket innan, men jag tror den kan bli OK. Kändes lite udda att brygga en öl som nästan hade samma OG som mina stouts har i FG (ok inte riktigt men …).
Valde CaraAroma som karamelmalt i den, men tror det kan bli lite väl bra, skulle nog tagit halva mängden av karamellmalten med carapils, carahell eller nått liknande. Men det är också lite väl tidigt att säga, den ska fatas om några dagar.  Jag hoppas den blir bra eller i alla fall visar att jag är lite på rätt väg, för det hade varit gött med en bra alkoholsvag öl i sommar. Måste bara komma på ett namn till den.

beer-zombie-t-shirtJag har även lagt ut en andra chans att beställa beer zombie t-shirten som man kunde få via kickstarterkampanjen. Eller det är mer att man ska anmäla sitt intresse för en eventuell ny batch med tröjor. Vilket verkar bli av, behöver bara en 6-7 till som vill ha en tröja för det ska bli av (ja om de som anmält sitt intresse hittills väljer att vara med när det väl är dags att beställa).

Jag har även lagt ut så man kan köpa ett paket med coasters, kapsylöppnare och pin. (begränsat antal)

coasterspaket

Comments are closed.