Årets första bryggning

bryggning-av-rest-IPA---OGIdag var det äntligen dags för årets första bryggning en IPA vid namn “Infectious waste”. Det började med lite kaos. Sist jag hade bryggt hade jag tagit av laksilen för att diska den, men tydligen hade jag inte skruvat fast den ordentligt. Så idag när jag mäsks in och rörde runt i kylväskan för att få bort alla klumpar så hade den förflyttat sig.

Så när det väl var dags att  tappa över till hinken så kom där inget. Så det var bara att tömma ut all och lägga det i en hink under tiden jag satte fast silen igen. Efter det flöt bryggning på riktigt bra och träffa värdena “helt ok”, så nu står den och jäser i kylskåpet. Ska bli lite kul att se vad det blir av det hela då den var baserad av vad jag hade i frysen. Men grönölet lukta och smaka helt ok så det kan nog bli drickbart det där.  När det jäst ut så kommer det att torrhumlas med en 3-4 gram per liter med Citra, US Cascade och NZ Cascade.
Jag la precis som vanligt ut lite bilder på Instagram från  bryggdagen.

Comments are closed.