Första bryggningen avklarad

Idag fick jag äntligen tid till att brygga, och såklart så hände saker som inte skulle hända. Men men man lär sig av sina misstag så nästa gång lär det gå bättre. Får man hoppas i alla fall.

Nu när jag ser tillbaka på det hela så tror jag inte att jag fick specialmalten krossade tillräckligt mycket. Och det var bara det första av de saker som inte skulle hända. Nästa var att när jag skulle tappa ur mäsken, det kom en deciliter sen tog det stop. Något hade med andra ord hänt med silen. Fanns inget att göra än att hälla över allt till en jäshink. Ta ut silen, rengöra och mixtra lite med den och sen stoppa ner den igen. Hälla tillbaka allt och låta det stå en stund. Temperaturen hade nu sjunkit lite väl mycket och trotts en hel del varmt vatten så vet jag inte riktigt om jag kom upp i de temperaturer jag skulle i mash out och lakning.

J*vla sk*it!

Men resten gick smidigt och flöt på enligt planerna, så jag antar att nästa bryggd kommer att bli aningens smidigare. Dock hoppas jag att denna blir drickbar, om inte så vet jag vad det antagligen beror på. Trist men antagligen lärorikt. Om en fyra – fem veckor får vi reda på svaret.

Nu lägger jag detta bakom mig tillsvidare och börjar planera nästa bryggd, samt läser på hur man ska vara säker på att man krossar malten tillräckligt.

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.