Helmalt vs. Extrakt

Var helt inne på att göra första brygden med maltextrakt, men är ändå lite sugen på att kasta mig in på helmaltsbryggning från början. Det verkar ju inte så mycket svårare, även om det är mer tidskrävande. Sen skrämmer det mig lite att ha så många moment som är okända för mig.

Men det verkar ju inte vara så jäkla svårt och egentligen är det bara en jäshink extra jag behöver, kanske kanske ska man ta och starta med en rivstart och göra det “på riktigt”. Jo mer jag tänker på det är det kanske lika bra att ta tag i helmalten direkt, det är ju ändå det som är målet. Fast o andra sidan kan ju en mjukstart vara trevligt. Eller en rivstart…

Det blir nog till att plugga in lite på detta innan jag bestämmer mig, men det är kanske lika bra att beställa två jäshinkar när jag ändå är igång.

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.