Jag blir så trött

Igår var det kvällsbryggning. En ny IPA bryggdes. Så långt blev ju allt rätt.
Det var tänk att jag skulle lägga i humle på 60, 20 och 0 minuter, men så blev det ju tyvärr inte. När allt jästen var pitchad och locket var på så börjar jag att röja i köket, det första jag ser är skålen med 0- minuters givan.
Nu i efterhand har jag kommit till vad som hände. Det hela handlar om den där listan jag gjorde sist. Kolla utrustningen. Visst hade jag bytt slangklämmor och kollar så det fungera. Problemet igår med vörtkylaren var att jag hade använt fel packning i kranen.
Så när appen ringde o det var dags att kyla ner o slänga i humlen så gick jag ut i köket satte igång kylaren o skulle slänga i humlen. Men eftersom det spruta vatten så fick jag tag i en trasa o satte fast den så inte hela köket skulle bli blött. Sen var humlen bortglömd. Sjukt störigt, men det lär bli öl av det i alla fall. Inte alls det jag tänk mig, men men ska köpa mer humle o brygga om den igen snarast, kanske redan nästa helg?

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.