Material till vörtkylaren samt bakslag

Idag var jag på Biltema och köpte en del av materialet jag behöver för att tillverka min egna vörtkylare. Ska se om jag orkar ta tag i det idag efter bakslaget jag precis råka ut för. 🙁

Spisen… tappa upp 25 liter vatten ur kranen (ca 55 grader varmt). Satte kitteln på spisen och körde igång den. efter 2 timmar (!) var den endast uppe i 83 grader. Tappa ur 5 liter med tanken att det går ju att köra 20 liters batchar med (mindre känns inte lönt för allt meckande som det ändå är med att brygga). efter yterligare en timme var det uppe i runt 90 grader. sen gav jag upp och börja undersöka möjligheterna för att komma runt detta problem. Hitta en kokplatta som kanske kan hjälpa till lite. Den är på 2200 W och plattan på spisen som jag körde med ska vara 2000 W enligt instruktionsboken. Dock vet jag inte hur gammla plattor med mera är då vi flytta in här för 1,5 månad sen. Ett bakslag helt klart, ett ordentligt ett. Men det finns väl inga problem som inte har en lösning, hoppas jag…

Var även hemma hos min bror och hämta ett gäng tomma Brewdog flakskor… han verkar ha varit flitig på sista tiden 😉 Så det går framåt, om än inte så smärtfritt som jag hade hoppats på :/

 

 

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.