Angående Star San-förbrukning

När jag bryggde mina första bryggder av öl använde jag en fem till tio liter utspädd Star San per bryggning. men efter att ha läst på lite så är jag nere på cirka en liter per bryggning. Det jag kom fram till rätt snabbt är att det inte är mängden du använder utan kontaktiden, så nuförtiden blandar jag en blomsterspruta på knappt en liter till varje bryggning, och det är inte sällan det blir över när jag stängt igen jäshinken. Ingen infektion hittils och jag har kört denna tekniken på de senaste tio bryggningarna. 1 liter vatten är cirka 1 kryddmått outspädd starsan så en förpackning varar mer eller mindre en evighet med denna metoden.

One Comment:

  1. Vi kör också blomsprutan men inte så mycket som en liter:-)

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.