Malmö behöver en hembryggarbutik

Igår var jag än en gång inne i hembryggarbutiken i Malmö. Denna gången var jag ute efter en packning till locket till ett Corneliuesfat. Men än en gång kom jag ut från affären utan att ha handlat något. Det slår aldrig fel, eller nästan aldrig i alla fall. Men 90 procent av de gånger jag stuckit in för att handla något jag saknat så har jag kommit ut tomhänt. Visst de kan beställa hem det så det kommer några dagar senare, men då kan jag lika gärna lägga in det i min nästa beställning till Humlegården.
När jag råka nämna att jag ändå skulle beställa därifrån några dagar senare så tyckte hon (såklart) att jag skulle handla allt i deras butik istället då det skulle bli billigare eftersom Humlegården har så dyr frakt.
Jag kollade lite snabbt på priserna i butiken och inser att det inte kräver så mycket för att jag ska tjäna in pengarna på att handla via humlegården, och då får jag det levererat till mig.
Jag förstår mycket väl att det blir dyrare att handla det i en butik än vad det blir att köpa det direkt från deras leverantör, men ändå. på det lilla jag räkna det så krävs det inte mer än en 25 kilo säck och en till två femkilossäckar för att frakten ska vara betald, och då slippa ta mig och och försöka hitta en parkeringsplats vid den butiken i Malmö.
Jag förstår såklart också att de inte kan ha allt som humlegården har på sina hyllor, men det är ju lite konstigt att allt som jag behöver komplettera med saknar de, och det är ju inte så att det är några konstiga saker jag behöver.
Nej det är nog dags att de anställer någon som har koll på hembryggning eller så fortsätter de med sina vinsatser och en ny hembryggarbutik öppnar i Malmö.

Bitter? Ja det kan hända att jag är just nu, fast det går nog över om några dagar och jag kommer att ringa butiken nästa gång jag saknar något. För någon hemsida på vad de har i sitt lager finns ju inte heller.
Snälla Humlegården kan inte ni öppna en filial i Malmö?

 

Uppdatering: Sen detta skrevs så har affären blivit bättre men skulle kunna höja nivån än högre. Kanske genom att ha folk som faktiskt brygger som anställda?

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.