Provsmakat Beware of the Shadows

Ett tag sen jag skrev ett blogginlägg men det börjar väl bli dags nu. Efter att jag hade slängt i whiskey och vanilj i sekundären så fick det ligga där några dagar och gotta till sig innan jag tappa det på fatet för att trycka in lite kolsyra.

Några dagar efter så tappa jag upp de första flaskona, och självklart testade jag ett glas. Besvikelsen var stor. Bourbon whiskeyn hade tagit över rätt rejält och gjort ölen spritig, detta trotts att det endast var 4 centiliter som jag tillsatte. Jag börja fundera på om jag skulle tillsatt vaniljen i koket istället …

Efter att ha väntat ytterligare några dagar så testade jag Beware of the Shadows, batch 002 igen så hade den ändrat sig rejält. Spritigheten var i stort sett helt borta, vaniljsmaken var helt ok, inte lika rejäl som den varit vid förra smakprovet. Så det ska bli spännande att se vad som händer med ölen om några månader. Har nog en cirka 10 liter kvar i fatet som måste buteljeras inom kort så jag kan få ner fjärde batchen av Night of the Vampire där. Med förändringarna i maltreceptet så hoppas jag nå lite lite mer kropp i ölen.

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.