Appar

20130519-190533.jpg

Jag har provat mängder med appar om hembryggning men många är ju inte något att ha. Dessa fyra är de som jag valt att spara.

BeerAlchemy
Här bygger jag ihop o sparar alla mina recept. Finns till till ipad, iphone och OS X och går lätt att synka mellan de olika enheterna så man alltid har en backup om något skulle hända. Har ganska nyligen kommit ut en helt ombyggd version av denna app, vilket gjorde att det mesta blev bättre än innan men där är en del saker jag stör mig på. Men har tagit upp det med han som utvecklar appen så vi får se om det händer något där. Gett en del förslag förr som han har tagit med i uppdateringarna.
http://www.beeralchemyapp.com/
OS X: ca 210:-
iPhone/iPad: 149:-

Brewtimer
Lägga i tidpunkterna när det är dags att kasta i humlen under koket, så säger denna appen till när det är dags. Mycket användbar och underlättar en hel del när man sitter och dricker sin öl och lirar lite tevespel medans koket är igång. Ett annat plus är att man kan lägga in sina olika bryggder så det bara är att plocka fram de igen om man ska brygga en ny batch.
https://itunes.apple.com/se/app/brewtimer/id413613054?mt=8
7 :-

Sparge Pal
Mycket användbar för att räkna ut temperaturen på mäskvattnet.
https://itunes.apple.com/se/app/sparge-pal/id302788473?mt=8
Gratis

SHBF Öltyper
Jag har inte besultat mig om denna än, men den får ligga kvar tills vidare. Kan inte säga att jag öppnar den för ofta, men får ge den ett tag till och se om jag börjar titta mer i den.
http://martinj.net/2013/04/04/shbfs-oltypsdefinitioner-app/
Gratis

 

 

2 Comments:

  1. Ricard Söderberg

    Vi kör på BrewAide på plattan när vi brygger. Finns gratis till Android och är kompatibel med beersmith och BeerXML. Gör bara recepten klar i Beersmith och sedan överför via dropbox. Alla omvandlare finns och timer med larm så att man inte missar några moment så som humlegivor mm. Den har även en sida med brewsteps där tidtagningen är inlagd vid rätt moment i bryggprocessen.

  2. Själv kör jag Beersmith, på datorn och på paddan, fullversion kommit ut till både ios & android sedan någon vecka. Riktigt bra, sedan har man ju några olika verktyg också, BrewCalc (bra om man missar OG och vill justera upp t ex), AlcoholCalculator och BIABCalc.
    BrewTimer skall jag slänga ett öga på, tack för tipset!

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.