Årets första bryggningar närmar sig

Efter två månader utan att ha bryggt en droppe öl så är det äntligen dags att få brygga igen, och då tänkte jag starta med en rivstart. Målet är att hinna med fem brygder under mars månad. Två av dessa ska bryggas tillsammans med en vän under en och samma dag så, efter det är det “bara” tre bryggdagar som ska hittas. Listan börjar bli lång på saker som ska inhandlas från Humlegården.
Ser verkligen fram mot att få komma igång igen. Dessa brygder står på listan av vad som ska bryggas:

Back From the Grave Imperial Stout
Ett lite enklare maltrecept än förra stouten jag bryggde. Hoppas den blir lagom att dricka inför sommarens “cigarrkvällar”.

Brain Juice  CitraIPA
Jag tar upp single hop konceptet igen, denna gången med Citra, som jag vet klarar sig riktigt bra utan hjälp av andra humlesorter.

Night of the vampireKaffeporter
Batch 005 av min kaffeporter, inga större förändringar än batch 004 då den blev jäkligt lyckad i bryggningen.

Feeding the Masses DIPA
En dipa med Simcoe, Centennial och Cascade.

Brain Juice Belma APA
Massa Belma, som jag inte vet något om, än … Hade först funderingar på att använda en eller två andra humlesorter, men tror jag gör en single hop av den. Om jag ändrar mig på denna punkten så får det bli att hitta på ett annat namn.

Så nu är det bara att vänta på lönen så man kan klicka iväg beställningen och sätta igång förkulturen till första brygden. Senare i vår kommer jag brygga en ny batch av min Pandemic Z, tror inte det kommer bli några större ändringar i det receptet. Sen kommer jag ta tag i att försöka mig på att brygga en lakritsporter. Längre än så har jag inte planerat men jag är även sugen på att försöka mig på att brygga en Quadruple, Modern lager och en alkoholsvagare folköls APA/IPA. Men när och om dessa blir av får vi väl se.

Etiketter (en del är än så länge bara skisser)

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.