Bokrecension: Brygg ditt eget öl

Brygg ditt eget öl - Greg HughesEn ny bok på svenska om att brygga sitt eget öl har släppts, Brygg ditt eget öl av Greg Hughes. Boken är 224 sidor varav två tredjedelar av boken är fylld med recept på allt mellan tjeckisk pilsner till kiwiveteöl. Förutom recept och “gör-det-själv” delen så finns det även en kort ölhistorik och genomgång av de vanligaste ingredienserna.

Hade jag aldrig bryggt innan så skulle jag nog valt denna före Brygg öl som jag recensera tidigare i år. Fast samtidigt så är det få böcker som tar How to brew av John Palmer.
Rätt bra genomgång av de olika stegen, råvarorna, teknikerna. Dock vet jag inte om den är prisvärd om man redan bryggt mer än tre – fem helmaltsbryggder, jag i och för sig inte fördjupa mig i receptdelen än. Där verkar dock vara en hel del recept som man kanske inte brygger rakt av, men i alla fall kan hämta inspiration från.

(4/5)

 

2 Comments:

  1. Tjena, tack för en bra blogg! Boken är jävligt snygg så jag var tvungen att köpa den. Bättre upplägg än Brygg öl boken också. Jag har däremot problem med ett av recepten, s.132, 60-min ipan. Schemat för humlen ser konstigt ut, “Därefter 7gr XXX var 5e minut under en timmes tid.” Detta när det bara är 30min kvar av kokningen?! Har du några tips från coachen? //K

    • Living Dead Brewery

      Tack! Kul att du gillar min blogg! Har kollat i boken nu och det ser ju lite galet ut. Men jag antar att de menar vid 25,20,15,10 och 5 minuter.

      //magnus

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.