Bokrecension: Brygg öl

20130514-210331.jpg

Brygg öl, författad av Omnipollos grundare Henok Fentie och Karl Grandin kom ut förra veckan, och det var ju klart att jag var tvungen att beställa denna för att se vad det var för nått.
Men nu efter att ha fått hem den så inser jag att jag nog hade klarat mig utan den – om det inte hade varit för receptdelen, för sånt är alltid kul att titta i. Även om jag tycker den saknar bland annat vilken alfa humlen de byggt recepten på hade. Men jag antar att det och hur de justerat sitt vatten är en hemlighet de vill behålla för sig själva. Men man får i alla fall en aning om hur deras öl är uppbyggda och sen får man väl brygga de några gånger och justera lite efterhand om man nu är ute efter en exakt klon.
Boken tar inte mer än 30 minuter att läsa genom (om man hoppar över receptdelen). Så priset kanske är lite i högsta laget för några recept. Fast har man inte bryggt öl innan så tror jag att boken kommer att vara en riktigt bra start på hembryggarkarriären.

(3.5/5)

 

 

One Comment:

  1. BrokenBearBrewing

    Summerade mina tankar om boken 🙂

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.