Nog ska det bli lite hetta i mango DIPAn

chilishot
Idag silade jag bort chilifrukterna som jag hade haft i vodka en till två veckor. Jag hade i 5 små Habanero Lemon och en röd som jag inte riktigt vet namnet på då lappen från krukan försvann i somras. Habaneron ligger runt 200000 på Scoville skalan så det är 40 gånger starkare än Tabasco såsen. Hur mycket av det som kom in i vodkan vet jag inte. Men innehållet i flaskan är där en hel del hetta i och en riktigt trevlig chilismak, inga paprika toner alls, utan mer ät citrus hållet.

Tanken är att jag ska buteljera en del av min mango DIPA med lite av detta i så jag får en lite touch av chilihettan med i ölet. Att jag valde att köra med frukt i vodkan varianten är för att jag känner att jag har lite lättare att styra det hela så inte chilin tar över.

Etikettskiss

Etikettskiss

Ölen verkar ha jäst ut nu, så om några dagar är det dags för torrhumling. Har inte riktigt bestämt mig med vad den ska torrhumlas med, men är lite inne på Centennial och/eller Citra (för det har jag en hel del hemma av). Vi får se vad det blir den dagen det är dags för det. Mangon åkta i jäshinken i lördags och har börjat sätta en hel del karraktär på ölet, och av smakprovet jag tog idag så verkar det kunna bli helt ok. Jag har i cirka 25 gram mango per liter. Köpte fryst mango som jag sen gjorde till en pure och hettade upp i ett vattenbad till 74-75 grader för att sen snabbt kyla ner innan jag hällde det i jäshinken. Vet inte om detta är den bästa metoden, kanske behöver man inte pastorisera det hela, men jag våga inte riktigt chansa. Fast det gick ju bra att skippa det när jag gjorde min blåbärs-IPA.

smakprov

Smakprov

Comments are closed.