Försök till en mango DIPA

Igår bryggde jag en dubbel IPA hemma i köket, dock blev den inte riktigt som jag hade tänkt mig. Maltkrossen strula när jag skulle krossa malten så blev det inte riktigt som det skulle och effektiviteten blev allt annat än vad den borde vara så isället för runt 8% så kommer den landa runt 5,5-6%.  Men det kommer nog bli hur bra som helst ändå. Tanken är att jag ska stoppa i lite mango i jäshinken och kanske göra en splittbatch på den och köra lite mango DIPA och lite med mango/chilli. Hur jag ska göra med chillin för att veta att jag får i rätt mängd vet jag inte riktigt än. Men jag tror att det kan bli att så att jag stoppar lite av chilin jag odla i sommras i några centiliter vodka och sen droppar i detta tills jag får rätt mängd. Jag vill inte att chillin ska ta över helt utan bara ligga lite i bakgrunden.

 

Comments are closed.