Börjar bli dags att brygga

Nu börjar det bli dags att ta tag i bryggandet, över en månad har gått och inte en enda liter öl är bryggd. Men det ska bli ändring på detta. Eftersom jag inte hade någon större koll på vilka maltet jag hade hemma så fick jag börja med att inventera maltförrådet:

maltinventering

Pale ale malt 20 kg
Vetemalt  6kg
Munich malt type 1  5kg
Dark crystal 500 gram
Carahell 720 gram
Melanoidin malt 750 gram
Caramünich  III  1 kg
Carapils 2,5kg
Carafa typ 1 special 4kg
Carafa III special 150 gram
Rostat Korn 500 gram
Efter inventeringen så såg jag att det kanske kommer att behövas kompletteras lite. Det som står först ut att brygga är nog en  ny batch av min stout och en ny match av min kaffeporter. Förhoppningsvis ska jag hinna med båda dessa i februari.

 

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.