Brygga en lager

Jag ska nog testa att brygga en lager snart. Då den ska jäsa vid lägre temperaturer än vad vi vill ha i vår lägenhet i vinter så finns det två alternativ.

Alternativ ett är det absolut enklaste. Det gäller bara att vännerna kan få upp värmen tillräckligt i sitt extrakylskåp de har i sitt garage. Då är det bara att släpa dit all utrustning där och brygga det där hemma. Klart smidigast.

Alternativ två är att jag brygger det hemma och kyler ner det med frysklampar i en frigolitlåda. Det krävs dock att jag testar detta först, men det borde fungera. Beror lite på hur ofta man måste byta ut dom för att det ska hålla en jämn temperatur. Men det borde gå. Om inget annat är det nog det enda sättet jag kan göra en lager på (om nu inte alternativ ett fungerar), så det är värt att undersöka om det kommer fungera.

Tidig skiss av etiketten

Som vanligt så har jag redan hunnit skissa klart ett recept och en etikett. 🙂

One Comment:

  1. spännande, för att få jämnast och mest kontrollerad jäsning i kylskåp är det en enkel lösning med en universaltermostat, skriver lite om det i min blogg, bl a i detta inlägget: http://brewbybrandis.blogspot.se/2012/10/brewday-brew-that-should-not-be.html

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.