Buteljering av BlåbärsIPAn

blueberry-etikettDå var det dags att buteljers blåbärssoppan.. eller ja IPA skulle det väl vara. Det luktar och ser ut som blåbärssoppa så jag tror jag missbedömde blåbären en del. Men jag har ju en hel del av batchen som inte är berikad med blåbär. Så det får väl serveras som “Blandbärs”™. Vilket i sin tur kan bli rätt kul att testa tillsätta blåbärssmak till andra ölsorter.
Det lilla jag smaka av detta idag är ju faktiskt inte bara blåbärssoppa utan även lite av grundölet går att hitta. Men nästa gång jag ska ge mig på att göra en blåbärsöl så blir det klart mindre blåbär (hur mycket får jag testa med att spä ut den med annan öl), mer humle i grundölet.

Men nu är det i flaska så nu är det bara att vänta med spänning och se hur resultatet blir om några veckor.

 

Comments are closed.