Det står inte helt still …

Varit lite dålig på att uppdatera här på sista tiden, men det står inte helt stilla i bryggeriet. Senast idag så fick jag äntligen tid att tappa om fem liter av IPAn till en annan hink för att tillsätta strax över 1 kilo blåbär. Nu får det stå där en vecka eller så innan jag buteljera detta. Resten av batchen slängde jag på ett fat.
Vet inte riktigt om det kommer att gå utan att bli infekterat eller inte då jag bara slängde i bären som de var, ville inte koka de då jag var rädd att det skulle påverka smaken. Sen har jag ju läst att en hel del har lyckats med att bara slänga i bär och frukter i sekundären utan att det blev infekterat, så peppar peppar …

Jag bryggde även en ny batch av Beware of the Shadows som snart ska tappas över till sekundären, mest för att jag ska tillsätta bourbon och vanilj till den.
Har även gjort en “cider” (Elliotjuice och ciderjäst) som buteljerades för några dagar sen. Vet inte hur det kommer att sluta men det var inte så dyrt att testa och några av grannarna tyckte jag skulle göra cider så jag gjorde ett simpelt litet försök.

Bilder från dessa finns på min Instagramsida och på Facebook.

Comments are closed.