Fatstrul

zombiedustklonFat i all ära men när det väl strular så är det meckigare än med flaskor. Idag var det dags att slänga över min ZombieDust-klon i fat. Så långt inga problem, men när jag börja trycka i gasen i fatet så läckte det ut. Av och på med locket några gånger, prova vända det ett halvt varv med mera. Inget ville hjälpa. Stack och hämta locket till det andra fatet jag har lånat, diska upp det lite , av med packningen från det andra locket (då jag bara har en just nu). dränka i star san och på med locket på fatet. Ingen läcka! Det verkar vara så att trotts att de faten jag lånat ser identiska ut så verkar det vara som att rätt lock ska vara på rätt fat för att det ska vara tätt. Detta ska testas så fort jag får hem packningar till det andra locket. För är det så enkelt så är det bara att märka upp vad som tillhör vad och sen ska liknande problem vara ut världen. Så det är bara att hålla tummarna.

Men men, nu står fatet i kylen och får väl avsmakas senast på fredag.

6 Comments:

 1. Jobbigt det där, trycktestade ett av mina 2 i förrgår sedan var det bara gå in på och beställa reservdelar, Sputniken kass på gas in, bara hoppas att det var den och inte hela ventilen som är kass 🙂
  Hur verkar åtgången av kolsyra vara?
  Tror du en sådan räcker till mer än 2 fat?

  • Nej jag tror två fat är precis vad den kan klara av. kopplat på en ny nu till detta fatet så ska jag undersöka. den andra läckte ut en massa så den tog ju slut. Men återkommer när jag testat (förhoppningsvis utan läckage)

   • Har ju “lekt” lite med min så det är väl läge skaffa en extra tills bägge faten fylls om 1½ vecka ungefär

    Kul är det i alla fall och jag kommer köra den varianten av fattigmans beergun du skrev om häromveckan också

    Lite sugen på att hitta en lösning för att få ner lite kolsyra innan man tappar på flaskorna bara…

    • Living Dead Brewery

     Ja den fattigmans beergun tyckte jag fungera kanon.
     Få ner lite kolsyra innan du tappar på flaskor? Vad menar du?

     Jag har två kolsyrepatroner, så riskerar man ine stå utan kolsyra någongån 🙂

     • Få i lite kolsyra i flaskan för att trycka undan syre innan ölen tappas i (kolla på Beergun, helt syrefritt, om man vill 😉 )

     • Living Dead Brewery

      Ahh ok. Tror inte det är nått större problem då flaskan är steril och allt syre trycks väl mer eller mindre ut när du fyller i ölen. Nu har jag i och för sig inte lagrat de någon längre tid då jag precis börjat med fat.

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.