Funderar på att bli med fat

Eftersom min senaste batch av Night of the Vampire inte verkar vilja få kolsyra i sig (stått 3-4 veckor nu och ytterst lite kolsyra har bildats). Jag tror säkert det kommer att komma, frågan är bara när… Jag inte har tålamod att vänta hur länge som helst, så har jag börjat fundera på att införskaffa mig 1-2 fat att ha för att kolsyresätta ölen i. För att sen tappa de på flaska med kolsyra. Då jag inte har möjlighet att ha en massa kylda fat så är flaskor att föredra tillsvidare.
2013-08-06 06.33.26 pmMen det verkar vara en rätt dyr historia det där, nu har jag inte riktigt undersökt allt men plocka ihop lite saker på Humlegården så sluta notan på närmre 5000 kronor.

Nu vet jag ju inte riktigt om jag behöver allt det där än och vissa saker kan bygga själv och komma undan bra mycket billigare med (till exempel BeerGun har jag sett en hel del olika lösningar på).

Sen har jag för mig att jag har en granne som jobbar med sådant här, så det måste undersökas. Kanske kan göra att man kan komma ner lite i priset. Fast helt krasst är det ju faten och BeerGun som drar iväg priset bland de saker jag stoppa i varukorgen.

4 Comments:

 1. BrokenBearBrewing

  Jag hade ett liknande kolsyreproblem som löstes genom att tillsätta ca 1-2g/20l torrjäst vid flaskning. Har funkat superbt, alltid bra kolsyra inom 3 veckor. Dock är jag också sugen på fat, men det får vänta tills cash och ett extra kylskåp infinner sig… Lycka till iaf 🙂

  • Tack! i och för sig är detta första gången jag har detta problemet men iaf 😀

   • BrokenBearBrewing

    Jag hade det lite till och från, av oklara anledningar, men efter torrjästen blev inbjuden till festen funkar det varje gång 😉 Behöver ju inte vara ditt problem dock, men kanske värt ett försök.

 2. Beergun behöver du definitivt inte. Du kan enkelt göra en egen mottrycksfyllare för bara några kronor o lite kreativitet. Sen är det många av dedär sakerna som är billigare om du bara köper från ett annat ställe också 🙂

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.