Fyra av fem är inte så illa

Det blev inte riktigt som jag planerade för en månad sen,  jag kommer inte hinna med att brygga fem öl under denna månaden, men nästan. Tre bryggder är redan gjorda, kaffeportern kolsyresätts  i sitt fat i kylen, två bryggder står hos en vän (en ipa och en dipa) och väntar på att torrhumlas. Den fjärde kommer bryggas på lördag då jag insåg att jag skulle kunna klämma in en bryggdag där. Så det får bli med torrjäst då jag har lite sådant i kylen och inte har nån annan jäst.
Hade först tänkt en stout men den kräver lite förkultur och ja jäst av en sort jag inte har hemma eller hinner skaffa.
Så det får bli en APA med Citra & Cascade, för jag har inte så många andra sorter i frysen. Inget recept är skrivet än men tänkte börja koket med en eller två givor med Citra och avsluta med lika många givor med Cascade.
Maltrecept tänkte jag nått i still med Pale ale malt, Melanoidin, Vete malt och någon karamellmalt, vet inte riktigt vad jag har under trappen. Carapils eller nått liknande borde där finnas lite av.

Comments are closed.