Något fel är inte riktigt rätt

Jag vet inte riktigt vad det beror på men precis som förra gången fick jag dålig effektivitet. Skulle landa runt 1.050, men blev istället 1.040. Det är helt åt helsike fel, har alltid prickat in det mer eller mindre perfekt. men sen förra gången börja det bli fel. Den enda skillnaden jag kan komma på är att jag har krossat malten med hjälp av en skruvdragare. Förra gången gick det kanske lite väl snabbt, men idag försökte jag ändå hålla rätt låg hastighet på det hela. jag kontrollerade även malten innan jag slängde i den i mäskkärlet. Jag fattar inte vad det är som händer, men tills nästa gång ska jag kontrollmäta krossen och se så inget har hänt där.

Annars är det bara att hoppas att detta blir bra ändå, för en trevlig folköl hade ju inte varit helt fel att ha. Har tänkt på att brygga en folköl en gång, men då hade jag ju hoppats på att det skulle vara friviligt och inte som denna gången av ett misstag.

Men men det ska mätas i krossen och stämmer det så ska jag krossa det förhand nästa gång och se om det kan vara det. för nu är det ändå tre bryggningar i rad som det inte har blivit som det skulle.

Vörten smaka i alla fall riktigt trevligt, så det är ju alltid nått.

Comments are closed.