Lyckat misslyckande?

brain-substance-första-testetNär jag bryggde min första batch av Brain Substance så glömde jag ju kasta i 0-givan. Humlen var redan uppmätt så jag valde att lägga in det i en påse och använda detta till torrhumling i tre dygn. Nu visar det sig att det kanske inte var så jäkla tokigt ändå. För redan nu när den inte ens har kolsyrejäst klart så smakar den faktiskt riktigt bra, så jag hoppas denna utvecklingen håller i sig och om några veckor är en färdig kanonbra IPA.

Batch två står under trappen nu och ska buteljeras inom kort. Jag tror jag har beslutat att skippa torrhumla denna för att se vad skillnaden mellan 0-givan och torrhumlen blir i slutändan. Eller kan jag ju tappa upp en del utan att torrhumla och sen torrhumla resten så får jag tre olika att jämföra mot varandra sen. Så riktigt beslutat mig har jag nog inte gjort än.

3 Comments:

 1. Ibland blir man förvånad 🙂
  Min mest katastrofala kokning har visat sig vara den bästa hittills av mina. (var ytterst nära vaska hela batchen efter 3 månader på flaska, sedan hände något)
  Så även om det går fel i vissa moment, skall man verkligen inte kasta in handduken 🙂

  • Nej det är väl lite så, hur surt det än känns när man väl gjort misstaget så blir det nog fan drickbart förr eller senare 🙂

   • Ja, för det mesta verkar det gå vägen i slutändan 🙂
    Kommer nog inte hinna till Öl & Whisky på lördag dock
    Twittrar om jag hinner dit så kan vi säkert styra upp något hos någon schysst utställare 😉

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.