Mina etiketter

Dimensioner på etiketten

Fick en fråga på Facebook om storleken på mina etiketter och eftersom jag gjord en bild för att visa vilka dimensioner jag använder mig av så kan jag ju lika bra skriva lite om mina etiketter här med.
Då jag endast använder 33 centiliters flaskor från Brewdog så behöver jag inte fundera på hur de ser ut på olika typer av flaskor. Det är möjligt att om jag någon gång kommer buteljera 50 centiliters eller större att jag får fundera över den saken då, men som det ser ut nu har jag inga planer på detta.

Etiketternas dimension är 100×87 millimeter med där den svarta delen är 200 millimeter bred.

Programmet jag använder mig av för att göra dom är Photoshop.

Typsnitten hittar jag oftast på dafont.com.

Skuggorna/siluetterna som jag har på etiketterna kommer oftast från dingbat typsnitt eller bilder jag hittar på all-free-download.com. Vilka jag sen lägger på lite oskärpa och drar ner opaciteten.

Bakgrunden har jag olika färger på beroende på vad det är för typ av öl jag brygger.

etiketter

Färdiga flaskor

Etiketterna trycker jag sen hos en tryckare som finns i samma hus som jag jobbar i, så jag slipper skriva ut och klippa till de själv. Vilket jag är jäkligt glad över, för det är drygt som det är att klistra på etiketterna på flaskorna. För att applicera de på flaskorna använder jag mig av vanligt limstift, då jag tycker det går rätt smidigt att sätta på dom med detta, men framför allt är det galet enkelt att få loss dom. Ner med flaskan i varmt vatten i några minuter så ramlar de av utan att man behöver göra något. Sen går jag i och för sig alltid över flaskor med lite Svinto för att få bort eventuella limrester, vilket gör att flaskorna blir spegelblanka och ser helt nya ut.

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.