I väntan på…

bryggeribildDet är inte mycket som bryggs här just nu, men planerna finns där. Allt hänger på att jag väntar tills jag har fixat med kylskåpet. Problemet där är att elen måste dras om lite där hemma så jag får ett jordat uttag i närheten av där kylen ska stå, detta kommer förhoppningsvis hända i helgen. Universaltermostaten är beställd och ligger på posten för att hämtas ut. Kylskåpet finns inne så det är bara att svänga förbi och köpa ett.

När detta väl är gjort så ska det bryggas, vad är inte riktigt bestämt än. Men det lutar åt att det kommer bli en klon, eller i alla fall en pale ale med lite inspiration av Zombie Dust, samt en ny batch av min stout, Beware of the Shadows.
Dock kommer receptet omarbetas en del och jag tror det kommer bli något i stil med:

5,5 kgPale Ale Malt
1,5 kgMunich Malt
1,5 kgMörk Munich Malt
0,6 kgCaraMunich III
0,6 kgHavregryn
0,5 kgCarafa Special I
0,5 kgRostat korn
0,15 kgCarafa Special III
0,5 kgRårörsocker

Men än är inget spikat. Det kommer nog dröja en vecka eller två innan jag beställer ingredienserna, så feedback är välkommen då jag är riktigt n00b när det gäller att brygga stouts.
Men ikväll kommer det bli lite bryggrelaterat i alla fall då jag ska buteljera min Nebuchadnezzar klon. Alltid nått…

One Comment:

  1. Ser riktigt mumsigt ut 🙂 Ser ut som…massor av allt =)

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.