Först hade jag tänkt att sekundärjäsa det hela, men efter att ha läst om ökad risk för infektioner så strunta jag i att flytta över det till en ny hink och torrhumlar det i primären. Det får bli som det blir den här gången så får jag plugga på lite mer till nästa bryggning. Dock visste jag inte hur jag skulle få i humlen, för locket var ju inte så lockande 😉 att öppna. Så jag dränkte locket och jäsröret med star-san, handsprit på händerna och sen dränkte jag även de i star-san. Inte för jag vet om det har någon betydelse. (Till nästa bryggning ska jag se till att ha köpt mig ett par handskar.) Sen satt jag och stoppa ner en humlepellets efter den andra i det lilla jäshålet.
Som sagt detta kan sluta hur illa eller bra som helst. Nästa helg ska det buteljeras så nu är det dags att plugga på lite hur jag ska få flaskorna i rent skick. Har läst att de ska bakas i ugnen, men måste kolla upp hur länge de kan stå med folie över sig innan det är dags för buteljering.
Vi kommer att köra på sekundärjäsning.
Kommer nog köra det på nästa bryggd med… Hade ingen annan hink med kran monterad, så det var nog lite det som spela in med då jag inte hade en borr i rätt storlek hemma…
Samma här vi kommer köra med hävert för att senare skaffa kranar till hinkarna.
alright. köpt kran nu så nu ska det bara borras ett hål sen så.. dock har jag inga planer att torrhumla nästa bryggd. vi får se vad som händer 🙂
Låter bra det. En fördel dock. Du blev jävligt hålvan när du torrhumlade….
Funderar på om man skulle börja odla egen jästkultur för ale till att börja med. Odla och förpacka i sampleflaskor som man har till whiskyn:-)