Studiebesök: Helsingborgs Bryggeri

Några dagar innan jag bryggde mitt första öl fick jag möjligheten att besöka Helsingborgs Bryggeri för ett studiebesök och vara med och brygga årets upplaga av deras oktober öl. Förutom att det var riktigt roligt att se hur det går till i sådan stor skala så var det ganska lärorikt med.

Det första jag åkte på att göra när jag kom dit var att krossa malten, och det var långt ifrån den brödkavel/mortel jag använde till specialmalten i min första bryggd. 🙂 sen var det faktiskt mest att stå och titta på när bryggmästaren gjorde sitt jobb då det var en massa rattar och kranar att snurra på.Enklare uppgifter som att hälla i humle, skyffla drav med mera åkte jag så klart på att göra. Det var en givande dag som gav mig möjlighet att ställa lite frågor om de olika stegen även om jag insåg att jag inte hade alltför många efter att ha plöjt igenom internet och haft Svenska Hembryggarföreningens forum att ställa frågorna efter hand de kommit upp.

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.