Två dipor på jäsning

Har “glömt” bort att skriva här om mina två senaste bryggningar. I slutet av december bryggde jag min första DIPA, Zombie Apocalypse, som jag igår flyttade över till sekundären. Självklart tog jag ett smakprov och den verkar rätt lovande, lite torrhumling och kolsyra så kommer den nog att bli trevlig.
Denna bryggning filmades även så det är väl tänkt att göra en “så här brygger du”-film. Men mest är det nog för att jag vill lära mig de där programmen som man använder för att klippa film, så vi får se vad det blir av det. Förhoppningsvis kommer det bli något vettigt som kommer läggas ut för allmän beskådan. Vi får se vad som händer där.

Sen var sonen sjuk, så jag passade på att brygga en DIPA till när jag var hemma. Det gick rätt ok att kombinera bryggning och brädspel med sonen. Kanske inget jag kommer göra igen, inte förrän han har blivit äldre i alla fall.
Denna bryggd, Pile of Bones, är en “restbryggd”, det vill säga målet var att få slut på lite humle i jag hade i frysen. Bittergivan blev en blandning på Northern Brewer och Chinook, till de två andra givorna jag hade tog jag vad jag hade kvar av Chinook, Amarillo och Cascade. Dessa hälldes ner i en skål och blandades. Det blev 115 gram humle som sen delades lika på en 20 minuters och en 0 minuters giva. Bära eller brista. Jag har ingen aning om hur mycket det är av varje sort jag hade i, så jag hoppas att den inte blir för jäkla bra för jag kommer aldrig kunna brygga den igen.

Detta är mina två första dipor, och som vanligt har jag gjort recepten själv så jag har ingen aning om hur slutresultaten kommer bli. Men jag hoppas på att de blir drickbara om ingen annat så hoppas jag att jag kommer lära mig något från dessa bryggningar. pile-of-bones

zombie-apocalypse

4 Comments:

 1. I ett “worst case scenario” kan du ju alltid köra en batch med 35 g humle av varje sort, och sedan dela det på 20 min-giva och 0 min-giva. 😉

  Verkar spännande dock!

 2. MÅSTE ju bli bra när man slänger i en härlig mix humle på 115g Hade varit kul att se dina recept på diporna, besatt som man är. Lycka till iaf, och tack för att du delade med dej av bottlemark-länken, mina kapsyler är på väg!

  (Ja, jag råkade på nåt sätt klicka på “comment” till fel inlägg. Bra där, jag)

  • Ja kanske kommer lägga ut något sen när jag får till nått som jag tycker kan vara värt att sprida 🙂

   Så lite så, måste själv snart beställa nya.. går snabbt åt. hehe

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.