Koppla upp jäshinken mot internet

Trotts att det verkar fungera bra att jäsa en lager i frigolitlådan så lutar det nog åt att jag kommer införskaffa mig ett kylskåp och då försöka ge mig på BrewPi. Verkar inte vara helt simpelt, men verkar fortfarande inte vara så pass svårt att det inte skulle gå att lösa. Jag känner mig själv så pass bra att jag vet det kommer att glömmas bort att byta isklampar, mer än en gång. Jakten på att hitta ett billigt kylskåp på blocket är i fullgång.

Visst finns det andra sätt att styra temperaturen i kylskåpet än med BrewPi, men då krävs det till exempel en universaltermostat, men då stängs kylskåpet av och på hela tiden, det slipper man med BrewPi. Visst drar lite mer el, fast så lär kylskåpets livslängd vara lite längre. Sen är det ju inte så att jag alltid behöver ha kylskåpet igång heller.

Sen går det ju att med BrewPi koppla upp jäshinken mot internet, bara en sån sak. Totalt meningslöst, men går det att få den online så är det ju ett måste. Eller? 🙂

 

One Comment:

  1. Kör med UT-200 du skriver om, hittade ett läge på min kyl som gör att den håller sig i princip inom de graderna jag satt min UT till (11,7-12,2), blir inte så mycket av och på längre som i början då kylen stod på fullt drag… BrewPi är spännande, men lite för tekniskt om man inte har grejjerna monterade och klara för min del 😉

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.