I veckan ska Beware of the Shadows, batch 002, flyttas över till sekundären där jag senare tänkt tillsätta lite vaniljstänger dränkta i bourbon. Så idag klippte jag ner tre stänger och fyllde på med bourbon så alla eventuella bakterier bör vara döda om några dagar så jag kan kasta i de i hinken. Sen får de ligga där några dagar, vet inte hir länge det kan ta innan jag får en lagom smak av vanilj i stouten så det får samplas ofta. jag gissar på en tre – fyra dagar.
När du haft den i spriten. Kastar du ner allt i tunnan då dvs. vaniljstänger + spriten den har legat i eller tar man bort spriten?
Hej! Först fundera jag på att bara ta i vaniljen, men då bourbonen lukta så mycket vanilj så ville jag inte hälla bort den så jag kasta ner allt i sekundären. Dock vill jag utfärda en liten varning där. Det tog rätt många veckor/månader innan spritigheten hade lagt sig. Men sen blev den bra, otroligt bra i smaken och ska bryggas snart igen!
Tack, det var det jag var rädd för. Att spriten ska hänga kvar om man gör så men om man vill ha i kryddor men inte i koket utan efter… hur gör man då om man inte vill använda sprit? Kan ju knappast lägga allt i StarSan 😀
Jag tror på spriten! 😉 Fast man kan ju hälla ut spriten och bara tillsätta vaniljen. Bourbonen gav en trevlig smak till stouten, men vill man inte ha med den så är det bara att köra vodka istället.
Tack!
Jag får fundera hur jag ska gå vidare 🙂
Så lite så! Lycka till och meddela gärna hur du gjorde och hur resultatet blev.