Vanilj till stouten

bourbondränkt vaniljstångI veckan ska Beware of the Shadows, batch 002, flyttas över till sekundären där jag senare tänkt tillsätta lite vaniljstänger dränkta i bourbon. Så idag klippte jag ner tre stänger och fyllde på med bourbon så alla eventuella bakterier bör vara döda om några dagar så jag kan kasta i de i hinken. Sen får de ligga där några dagar, vet inte hir länge det kan ta innan jag får en lagom smak av vanilj i stouten så det får samplas ofta. jag gissar på en tre – fyra dagar.

6 Comments:

  1. När du haft den i spriten. Kastar du ner allt i tunnan då dvs. vaniljstänger + spriten den har legat i eller tar man bort spriten?

    • Magnus Rönnerup

      Hej! Först fundera jag på att bara ta i vaniljen, men då bourbonen lukta så mycket vanilj så ville jag inte hälla bort den så jag kasta ner allt i sekundären. Dock vill jag utfärda en liten varning där. Det tog rätt många veckor/månader innan spritigheten hade lagt sig. Men sen blev den bra, otroligt bra i smaken och ska bryggas snart igen!

  2. Tack, det var det jag var rädd för. Att spriten ska hänga kvar om man gör så men om man vill ha i kryddor men inte i koket utan efter… hur gör man då om man inte vill använda sprit? Kan ju knappast lägga allt i StarSan 😀

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.