Äntligen bryggdag!

Idag var det äntligen dags för en bryggdag, och det är skönt att vara igång igen. Två månader mellan brytningar är påtok förlänge. Tur jag och en vän ska brygga två brygder på lördag igen.
Dagens bryggning av Night of the Vampire (batch 005) gick smärtfritt, träffade OG och mäsktemperatur rätt.Inget läckte och ja det gick nästan lite väl bra. Men det är skönt att det kan bli så ibland.
Receptet är inte ändrat något sen batch 004 då den var trevlig när den var i fat. Dock hade jag lite förlite kolsyra i den så den blev lite avslagen efter att jag hade buteljerat den. Fortfarande drickbar men inte i närheten av den öl som det var när jag drack den från fatet.
Jag passa även på att skörda lite jäst enligt metoden jag använde här. Dock lite mer seriöst och, då det fortfarande är i glasburken och inte har fört över det till ett rör än så vet jag inte exakt hur stor jästmängd jag fick denna gången, men det ser ut att vara mer än sist jag gjorde ett litet test. Ska se om jag orkar ta tag i det imorgon.

Comments are closed.