Full aktivitet i bryggeriet

brain-juice-mosaic
Idag bryggdes det en batch Brain Juice – Mosaic. Som väntat landade OG lite under än receptet. Då jag glömt justera krossen sen sist så var jag beredd på detta, men den kommer landa runt 4,2% så det gör inget. Det blir öl av det ändå. Sen har IPAn jäst ut och torrhumlades idag med en generös mängd Citra och Centennial. Förutom OG missen så flöt bryggningen på bra. Eller ja, jag missa lite på graderna i början av mäskningen med, inte gjort det på länge när jag använt detta formuläret. Vet inte varför det inte ville sig idag, men jag löste det med lite kokande vatten. Antagligen var jag lite slarvig när jag mätte temperaturen på malten, eller att jag inte hade varmt upp mäskkärlet tillräckligt innan jag körde igång.

Nästa vecka har sonen lov så då kommer det bli lite paus i bryggandet, men jag har även hunnit fila lite på dubbel IPAn som ska bryggas veckan efter. Så då kör jag förhoppningsvis igång igen med en bryggning i veckan.
Men en veckas paus gör inget, då hinner jag få ner ena IPAn i fat och kan ta ut hinken med APAn ur kylen och torrhumla den, så det blir plats att jäsa en ny batch i kylen.

Jag hade även tänkt hitta en dag inom kort att brygga en belgisk blond på Minus-1, har inte bestämt mig om det kommer bli Kludde – The Shapeshifter orginalet eller om det blir en av de brettad versionerna.

Comments are closed.