Blir en hel del bryggrelaterat denna veckan

Kallbryggning av kaffe

Idag har jag kallbryggt lite kaffe som imorgon ska i sekundären till den portern (från den mindre lyckade bryggningen) jag gjorde bryggde för ett tag sen. Denna gången fanns tyvärr inte det underbara Harfusa kaffet som jag hade i min första batch av kaffeportern. Men till nästa batch (som antagligen bryggs inom kort) så hoppas jag att det finns att få tag på. Denna gången valde jag ett annat kaffe från Sandby Kafferosteri vid namnet Slända. Var och provade det hos Kindcigars igår, och jag tror det kommer passa bra i öl öven detta kaffet.
Imorgon ska  det även bakas lite flaskor så jag kan buteljera portern på fredag. Det ska även försöka tvätta den där glömde jästen jag har i kylen så jag kan sätta en förkultur på den till lördagens bryggning. Vad jag ska brygga är inte riktigt bestämt. Får jag ordning på att tvätta jästen och hela den biten (första gången jag ger mig på det där), så blir det nog stout eller en ny match av kaffeportern. Om det skulle strula på något sätt med att tvätta/skörda jästen imorgon eller om nått skulle hända med eventuell förkultur så får det bli en ny match av den IPA som jag glömde slänga i 0-minutersgivan sist. En sak är säkert, vad jag än ska brygga så måste det flyta på bra för nu har jag haft två bryggningar i rad som inte blivit som jag tänkt mig. Men det ska nog ordna sig.

 

One Comment:

  1. Lycka till! Det är alltid tråkigt när bryggningarna inte går som dom ska. Men när det väl blir bra så kommer det vara så jävla grymt! 🙂

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.