Brew 001 är buteljerad

Min första bryggd är nu buteljerad, tyvärr verkar det inte bli alltför bra. Men jag hoppas den rättar till sig när den har fått lite kolsyra i sig och fått stå i flaskan några veckor. Men men om inget annat så bryggs det en ny om en vecka, även då med ett egendesignat recept. Vi får väl se om det blir bättre. 🙂

60 flaskor blev det i alla fall, så ja jag hoppas de kan drickas upp och inte behöver hällas ut.

3 Comments:

  1. Har insett att smaken som man får ut när man häller på flaska inte är avgörande för om den blir bra eller dålig! iallafall inte de två brygder vi gjort!

    ge det tid! kommer bli toppen!

    • ja jag hoppas verkligen att du har rätt. Men jag antar kolsyra och lite tid i flaskan hjälper till en hel del på smaken. Så det ska bli spännande att smaka.

      • Det kommer göra stor skillnad.
        Vi har gjort en mörkare som var bra efter 3 veckor, nu några månader efter så har den blivit “för” kolsyrad och pyser över när man öppnar.

        en ljusare som vi gjorde var ganska tråkig efter 4 veckor på flaska men nu några månader senare så har skummet utvecklats bra och smaken är mycket bättre!

        tror att

        mörkare öl behöver kortare lagring medans ljusare vinner på längre tid på flaska!

Lämna ett svar