Denna klon hade legat i funderingarna att bryggas länge innan jag väl kom till skott att göra det. Förutom det fantastiska namnet som helt och hållet passar in till mitt tema så gör ju 100 poäng på rate beer (för orginalet) inte att man blev nyfiken på denna bryggd. Om den är lik orginalet eller ej vet jag inte då jag aldrig smakat det, men den blev jäkligt trevlig. Grunden till receptet hittade jag här.
ABV: 5,8%
IBU: 81
Maltsorter: Pale Ale, Munich, Melanoidin, Carahell, CaraMunich III
Humlesorter: Citra
Jäst: Wyeast 1968
IBU: 81
Maltsorter: Pale Ale, Munich, Melanoidin, Carahell, CaraMunich III
Humlesorter: Citra
Jäst: Wyeast 1968
Hej ! Den här vart jag nyfiken på . Vad menas med att första humlegivan tillsätts i ” first wort”
Med vänlig hälsning / Göran
Att man tillsätter humle i mäsken när man börjat laka. sen låter man humlen vara med tills koket är klart