Buteljering av Zombier Dust klonen

Buteljering av Zombie Dust Klon

Idag blev det buteljering av Clones from the Graves – Zombie Dust. Hade inte tagit lika mycket från fatet som sist, mer än dubbelt så många flaskor fick jag ut idag. Hela 30 st.
Det tar nog lite längre tid att buteljera från fat mot att tillsätta socker i varje flaska då flödet är långsammare. Men så mycket smidigare, och så mycket skönare att slippa bottensatsen. Ett annat plus är ju att man kan dricka de direkt, vilket passar perfekt för då kan jag ta med några flaskor på herfen till helgen.

4 Comments:

 1. Kommer garanterat återkomma med en del frågor kring detta med fat och även buteljering via fat.
  Jag håller på att bygga en fatanläggning här hemma och jag gillar tanken med att tappa på flaska direkt från fat

  • Living Dead Brewery

   Gör så, kan jag så är det klart jag hjälper till. hyfsad nybörjare på fat fortfarande men lyckats med alla utom den senaste som blev lite för lite kolsyra i när jag buteljers den.

   • Det låter lovande.
    Jag har nämligen 5 fat och för mig skulle det vara bättre om jag skulle kunna fylla dessa, kolsyra och sen dricka. Men OM jag skulle vilja tappa upp på flaska för längre lagring eller för “gåva” så vill man ju vara på det klara att man är på rätt väg. Jag har uppfattningen att det är smidigare om man redan har det på fat.

    Jag tror definitivt att dina kunskaper räcker 🙂 och jag gillar din sida, grymt bra!

    • Living Dead Brewery

     Ja och nej, att kolsyra ölen till rätt nivå är jäkligt smidigt. Dock jobbigare att buteljera ölet, men när man har det på fat hinns mycket drickas innan det ska tappas på flaska så … Eller jobbigare vet jag inte men tar längre rid per flaska enligt mina erfarenheter. Tack för att du gillar min sida! Uppskattas mycket!

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.