Första testet av Brew 001

Igår var det dags att brygga igen, och inför detta hade jag kylt en öl från första bryggden, trotts att den bara stått i flaskan en vecka. Men men nyfikenheten tog över. Var den verkligen så dålig som den verkade vara för en vecka sen när jag tappa det på flaskor?
Efter första klunken blev jag glatt överraskad! Det smaka ju faktiskt rätt ok, och då är det tre veckor till innan jag skulle kalla det färdig.
Visst strulet förra gången vid mäskningen gjorde att det inte blev nått vidare starkt. Det landa nog på1-2% lägre än vad jag hade hoppats på.

2 Comments:

 1. Hej Magnus!

  Vad har du för planer för framtiden? Mer hembryggning eller ska det bli något kommersiellt framöver? Jag driver en blog (homebru.net) och ska snart även lansera en skandinavisk del av densamma så jag är intresserad av Svenska brygginitiativ!
  Vad gäller namn så har Sydafrikanska Three Skulls Brewery ungefär samma “problem” med att hitta matchande ölnamn. Det kan ju lätt bli lite töntigt som Little Hop of Horrors och sånt…
  Hälsningar och lycka till!
  Joakim Löfkvist

  • Hembryggning är det som gäller, har mycket kvar att lära och testa i mina hinkar innan jag ens skulle börja tänka på att bli kommersiell. Vilket jag inte har några som helst planer på. Gör detta för jag tycker det är kul och jag lär mig en massa om öl 🙂
   Namn får bli vad det bli.. ibland kan det bli töntigt, ibland behöver det inte ha med bryggerinamnet att göra. och ibland blir det som min kommande bryggd som just nu har arbetsnamn “brain juice” eller “juicy brain juice”. Det som är det sköna med hembryggeri 🙂 man behöver inte bry sig vad andra tycker 😀
   Har varit inne på sin sida och tycker den är lysande, ser fram en skandinavisk del!

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.