Brain Substance batch 001 vs batch 002

a.k.a ibland är det trevligt att misslyckas.brain-substance-heads-up
När jag bryggde den första batchen av Brain Substance så var jag riktigt missnöjd med att jag hade glömt kasta i 0-givan. Idag kan jag bara säga, fan vad bra att jag glömde den. För ska sanningen fram så är första matchen bra mycket bättre än den andra. Batch 001 är bra mycket lenare, fruktigare och friskare. Framförallt mer lättdrucken. En riktigt trevlig sommar öl om jag får säga det själv. Batch 002 är kärvare, humlesträv i munnen. Det kan väl bara tolkas att det blev lite väl mycket av det goda på slutat i den. Detta är sagt från en som aldrig trodde det kunde bli för mycket humle i en pale ale/IPA/DIPA.
Ja tyvärr (?) blev där  inte beskan som där ska vara i en IPA. Men jag stör mig inte, för det blev en väldigt trevlig pale ale istället. Ja, jag kommer brygga den igen.

Missa inte recensionen på batch 001 av en annan hembryggare vid namn Aron Otterbo: http://otterbo.wordpress.com/2013/04/24/living-dead-brewery-brain-substance-batch-001/ 

2 Comments:

  1. Fan va häftigt! Intressant att det blev för mkt beska med sista 0min givan. Hade varit intressant o haft en tredje variant där 0min givan legat i i 10min vid 80-75 grader också. för att se om man fått med smak men inte den där extra beskan då. 🙂

    • Ja men det var en kärv beska, vet inte egentligen om beska är det rätta ordet, men nått åt det hållet. Kärvt var det, inte alls lent o skönt i munnen haha 🙂

Lämna ett svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.