Konsten att öppna en maltsäck

I början av min “hembryggarkarriär” så hade jag stundtals stora problem med att öppna nya maltsäckar. Detta problemet har jag dock inte längre och tänkte att det kanske kan hjälpa någon som är i samma situation som jag vad för nått år sen. Exemplet här gäller en säck från Weyermanns men det är samma på alla andra maltsäckar jag kommit över. Enda skillnaden är färgerna på snörena.

Leta upp de röda trådarna på kanten av maltsäcken.

Leta upp de röda trådarna på kanten av maltsäcken.

Den röda tråden ligger dubbel på ena sidan och enkelt på andra. De tre ska skäras av.

Den röda tråden ligger dubbel på ena sidan och enkelt på andra. De tre ska skäras av.

Sen är det bara att dra i den vita tråden.

Sen är det bara att dra i den vita tråden.

Öppna en maltsäck #4

 

Comments are closed.