Vårens projekt blev sommarens istället

tappbord10-skylt

Det som jag lite halvt på skämt fundera på att ha som vårens projekt, visade sig bli sommarens istället, och nu är det inte mycket kvar innan det är dags att invigas. Trodde först att det skulle bli svårt att komma över ett spirorör billigt, men nu är jag inne på mitt andra. Det första fick kasseras efter att jag försökte mig på att såga ut en lucka för att underlätta att ta in och ut fat ut bordet.
Lösningen blev istället att jag får lyfta på bordsskivan när det är dags att mixtra med faten. Detta i sin tur gjorde att jag skippa tapptornet som jag hade tänkt ha mitt på bordet. Så slipper man slangar med mera när man ska ta av toppen. Plus att det blev ett gäng hundralappar billigare med denna lösningen.
Bordskivan var också något jag fundera på ett tag. det kosta en hyfsad slant om man skulle köpa någon ekskiva. Sen kom jag på att det hade varit rätt schysst med ett en botten från ett whiskyfat. Men inte skulle man väl få tag på ett sådant tänkte jag, men jag skicka ett SMS till en vän och fråga om han hade koll på var man kunde få tag på sådant.
Svaret blev att han hade en botten i sitt garage som inte skulle användas till något speciellt… Ibland ska man ha turen på sin sida! Så det var bara att sticka och hämta och börja slipa ner det lite.

Sen fundera jag lite på vad jag skulle isolera med, och det visade sig att Armaflex skulle vara kanon att använda. Efter lite googlingar, först för att ta reda på vad det var och sen vad det kosta, så insåg jag att det var påtog fördyrt. Jag börja än en gång fundera på att använda mig av liggunderlag när min kusin som fixa det andra spiroröret hör av sig och säger att han kunde fixa hem lite spillbitar från sitt jobb…

Det enda jag har kvar att göra nu är någon botten till det hela. Har Armaflex så det räcker att täcka botten, måste bara hitta en träskiva som inte är för tjock att använda mig av.

Stort tack till alla som hjälpt till med material, utlåning av verktyg med mera!

Comments are closed.