Provsmakning av kaffeporter

provsmakning-av-kaffeporter

För ett tag sen var jag hemma hos Kapusta Brewing och testade senaste matchen av kaffeporter som jag splittat på fyra och testat olika sorters kaffe. Till min förvåning så var det kaffet som jag på förhand trodde skulle göra sig sämst i portern som blev vinnaren. De fruktiga kaffesorterna var de som mer eller mindre försvann och inte gav så mycket till ölet som jag hade hoppats på, och de smaker de gav var inte riktigt det jag ville ha i min porter, Vinnaren blev El Amate från Guatemala som är mindre fruktigt än de andra jag testa och mer åt det florala och välbalanserat. Så till nästa batch av kaffeporter jag brygger kommer jag att använda mig av nått liknande kaffe. De ändringarna jag kommer att göra är att mäsks lite högre (69-70 grader) och köra Maris Otter istället för pale ale malt. Dock tror jag inte det kommer bli en ny batch hemma av denna förrän till hösten. Dock kommer jag att brygga en kaffeporter i större skala innan dess (cirka 450-500 liter), men mer om detta senare…

Comments are closed.