Så här hanterar jag mina fat innan buteljering

Fick en fråga på twitter angående hur jag gör med fat och buteljering. Då twitter inte tillåter längre texter så tänkte jag att jag slänger in det hela i ett blogginlägg istället. 1. Diskar och sprutar i Star San 2. Fyller fatet med öl 3. Trycksätter fatet med lite CO2 …

Läs mer

Äntligen bryggdag!

Idag var det äntligen dags för en bryggdag, och det är skönt att vara igång igen. Två månader mellan brytningar är påtok förlänge. Tur jag och en vän ska brygga två brygder på lördag igen. Dagens bryggning av Night of the Vampire (batch 005) gick smärtfritt, träffade OG och mäsktemperatur rätt.Inget läckte …

Läs mer

Lite nytt på sidan

Eftersom jag har bryggt något än i år och abstinensen blir värre och värre så har jag börjat skriva lite texter till sidan, även uppdaterat en del under “Ölets ingredienser”. Men jag “springer” även runt på nätet och läser andras bloggar, men då jag tröttna på att besöka sidorna utan …

Läs mer

Årets första bryggningar närmar sig

Efter två månader utan att ha bryggt en droppe öl så är det äntligen dags att få brygga igen, och då tänkte jag starta med en rivstart. Målet är att hinna med fem brygder under mars månad. Två av dessa ska bryggas tillsammans med en vän under en och samma …

Läs mer

RE: lakritsporter

Efter mitt förra inlägg om lakrits i öl så har jag inte kommit så mycket längre i funderingarna på att göra en porter mer än att jag provade LakridsPorter från Det Lille Bryggeri, vilken jag tycker är en riktigt trevlig lakritsporter. Men efter att ha så mycket annat att tänka på så …

Läs mer