Bryggning av blåbärsIPA

I lördags var det äntligen bryggning igen. Denna gången en inte alltför alkoholstark IPA. När jag satt och gjorde receptet kom sonen på sex år och sa att jag skulle brygga en glutenfri blåbärsöl (då han är glutenintolerant). Jag lova han att jag skulle göra en sådan tills han blev äldre men till dess fick jag lov att öva. Så sagt och gjort, min IPA kommer att bli en blåbärs IPA. (Receptet kommer upp på receptsidan sen, ligger lite efter med uppdateringarna där)
Som förr hade jag lite problem med effektiviteten, var någon gång tidigare i år jag börja få detta, och har inte riktigt koll på vad det beror på. Jag trodde det var maltkrossen så den skuva jag sönder och justera idag, och visst den hade justerat sig lite men inte så mycket så det skulle bli så pass tokigt.  Sen mata jag in mätningar och temperaturer från helgen bryggning i bryggprogrammet och inser att jag nog har hittat felet. Så i nästa paket från humlegården kommer det att ligga en ny hydrometer. Så hoppas jag det är så pass enkelt. Annars får felsökningen gå vidare. I helgen (eller kanske nästa helg) kommer jag gå på att brygga en stout. Vet inte om det blir en batch tre av Beware of the Shadows eller Back from the Grave där receptet legat klart ett tag.

Comments are closed.